Helsinki Swim Meet 5.-6.4.2022

7.4.2022

Seura lähetti kahdeksan rajat rikkonutta uimaria edustamaan kansainväliseen Swim Meet-kisaan Mäkelänrinteen uintikeskukseen. Joukkueessa uivat Emilia Härkönen, Veera Lahtinen, Maiju Rajaniemi, Salla-Maaria Kauppinen, Visa Nissinen, Lassi Lahtinen, Riku Määttälä ja Ville Ikola.

Kisoissa uitiin naisten ja miesten sarjat, ilman nuorempia ikäsarjoja. Alkuerät uitiin A- ja B-flighteissa ja finaalit A- ja B-finaaleina. Molempiin finaaleihin pääsi kahdeksan uimaria aamun alkueristä. Kovatasoisessa kisassa uimarimme eivät tällä kertaa saavuttaneet finaalipaikkoja. Parhaat sijoitukset olivat Visa Nissisen 200 su sija 25. ja Lassi Lahtisen 100 ru sija 35. Uimarimme nostivat hienosti sijoituksia alkurankingistaan. Myös ennätysuinteja ja kauden parhaita aikojan nähtiin mukava määrä: 21 starttia, 9 x PB ja 5 x SB. Ville Ikola ui ennätyksensä 50 vu-matkalla ja lunasti samalla ensimmäistä kertaa paikan kesän NSM-uinteihin.

Valmennus oli tyytyväinen kisojen antiin. Lähtiessä nimittäin oli vielä pientä epävarmuutta osan uimareiden lopullisesta kisakunnosta koronasta toipumisen jälkeen. Uimareiden lajiohjelmia muokattiin hieman keveämmäksi tätä asiaa mielessä pitäen. Isojen arvokisojen tunnelma kuitenkin siivitti menoa ja onnistumisia saatiin useista lajeista. Kokemuksena kisa oli mieliinpainuva ja toi varmuutta taas siitä, että kovissakin paikoissa on mahdollista saavuttaa onnistumisia, ennakkoluulottomasti ja ilon kautta.