Ikäkausimestaruusuinneista menestystä uimareille, syksy 2021

21.12.2021

Tänä syksynä päästiin kuin päästiinkin ratkomaan mestaruuksia ikäkausisarjoissa.Koko Suomen kattavat aluekarsinnat järjestettiin 29.10.-31.10. Seuramme kisasi karsinnat Porissa. Finaaliuinteihin Tampereelle 3.-5.12. selvittivät tiensä Riku Määttälä ja Ville Ikola P16-sarjassa. Finaaleihin karsiutuu Suomen 16 parasta uimaria lajista.

Rikulla oli ohjelmassa viisi lajia ja Villellä yksi. Kuukauden valmistautuminen sujui Rikun osalta hyvin ja hän tykitti neljässä lajissa henkilökohtaisen ennätyksensä ja sijoittui tuloksissa korkealle. Villellä taas oli haastava tilanne valmistautua ja hän pääsikin kuukauden aikana altaaseen vain muutaman kerran. Molemmat pojat ovat vuoden aikana nostaneet uintitasoaan tasaisesti ja hieno palkkio tuli finaaleihin pääsyn myötä!

Nuorempien uimareiden sarjassa ei kisata finaaleissa, vaan karsintojen aikaiset uinnit ovat lopullisia valtakunnallisia tuloksia. Elis Luomala P12 ja Lucas Girod P11 saavuttivat myös upeasti useita sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon Suomessa.