Ikäkausimestaruusuinnit 2022

15.12.2022

Pitkän radan IKM-loppukilpailu

Ikäkausimestaruusuinnit pitkällä radalla (50m) uitiin 17.-19.6.2022 Oulussa. Pitkän radan mestaruusuinteihin voivat osallistua aikarajan alittaneet uimarit 12 eri lajissa. Kokkolan Uimaseuran uimareista Herman Sandbacka osallistui 100 RU ja sijoittui finaalissa hienosti sijalle 31. ajalla 1:25.31.

IKM-aluekilpailut

Lyhyen radan IKM-aluekilpailut järjestettiin Seinäjoella 27.-29.10.2022. Kokkolan Uimaseura osallistui 18 uimarin voimin kilpailuihin hyvällä menestyksellä. Aluekilpailuissa vanhimmat ikäsarjat T12-15 ja P13-16 voivat saada paikan IKM-loppukilpailuun. Nuoremmissa ikäsarjoissa T10-11 ja P11-12 aluekilpailut ovat loppukilpailu ja uimarit palkittiin Seinäjoella. IKM-aluekilpailuja uitiin samanaikaisesti seitsemällä paikkakunnalla Suomessa.

T10-11 ja P11-12 sarjassa KUS:ia edusti Lucas Girod, Tara Maunula, Elmo Rajaniemi, Alfons Luomala Iina Nyberg, Lucas Rantala, Jonne Junnila, Silja Pulkkinen sekä Eemeli Järvinen. Kilpailussa oli paljon vipinää ja uimarit viihtyivät niin altaassa kuin viereisessä palloilusalissa. Kisoissa tuli monen monta onnistumista ja uimarit tekivät uusia ennätyksiä. Kilpailujen tulokset tuodaan yhteen kaikista IKM-aluekilpailuista ja alla tiedot niistä uimareista, jotka sijoittuivat Seinäjoen kilpailuissa 8 parhaan joukkoon sekä jos uimari ylsi 16 parhaan joukkoon valtakunnallisissa tuloksissa.

Lucas Girod: 50 VU 1. ja 2., 100 VU 1. ja 2., 400 VU 1. ja 9., 100 SU 1. ja 6, 50 PU 1. ja 1.

Alfons Luomala 50 VU 7., 50 SU 3., 50 PU 6.

Tara Maunula: 100 SU 8.

Elmo Rajaniemi 50 VU 5., 100 VU 5., 200 VU 4., 50 SU 5.

T12-15 ja P13-16 sarjassa KUS:ia edusti Herman Sandbacka, Emma Girod, Mette Hagqvist, Emma Korri, Emma Palola, Elis Luomala, Eemil Sytchak, Edvin Pulkkinen ja Siiri Karhulahti. Uimarit ovat jo kokeneita kisailijoita ja IKM-aluekilpailut oli yksi kauden kohokohdista. Viikonloppu toi mukanaan lukemattomia onnistumisia ja hienoja uinteja. Alla uimareiden sijoitukset 8 parhaan joukkoon Seinäjoen aluekilpailussa, sekä sijoitus, jos uimari ylsi 16 parhaan joukkoon valtakunnallisissa tuloksissa.

Emma Girod: 200 SKU 7.

Mette Hagqvist: 200 VU 7., 400 VU 8., 200 SKU 4.

Siiri Karjulahti: 100 RU 3., 200 RU 2., 100 SU 6., 200 SU 6., 200 SKU 4.

Elis Luomala: 100 VU 2. ja 6., 100 RU 1. ja 7., 200 VU 3. ja 14., 400 VU 6., 100 RU 1. ja 7., 200 RU 1. ja 5., 100 SU 1. ja 5., 200 SU 1. ja 8., 100 PU 3., 200 SKU 1. ja 5.

Emma Palola: 800 VU 7.

Edvin Pulkkinen: 100 RU 7., 200 RU 6., 200 SKU 7.

Herman Sandbacka: 400 VU 7., 50 RU 6., 100 RU 4., 200 RU 3., 200 SKU 5.

Eemil Sytchak: 100 VU 6., 200 VU 5., 100 RU 6., 50 RU 7., 100 SU 3., 100 PU 7., 100 SKU 3.

Lyhyen radan IKM-loppukilpailu

Ikäkausimestaruusuintien loppukilpailu järjestettiin Raisiossa 28.-30.10.2022. IKM-loppukilpailuun pääsivät 28.-30.10.2022 uitujen aluekilpailujen valtakunnallisten tulosten 16 parasta yksilölajeissa ja 8 parasta viestijoukkuetta. Elis Luomala edusti Kokkolan Uimaseuraa IKM-finaaleissa 6 lajissa ja kokemus oli huikea. Elis ui hienosti seuraaviin sijoituksiin: