Kokkolan Uimaseuralle menestystä kesän Rollo-uinneissa Espoon Leppävaarassa 10.-12.6.2022

13.12.2022

Kokkolan uimaseura – Gamlakarleby Simsällskap (KUS-GSS) osallistui 10.-12.6.2022 välisenä aikana T10-12 sekä P11-13-vuotiaiden Rollo-uinteihin Espoon Leppävaaran maauimalassa hurjalla menestyksellä. Kisat uitiin ulkoaltaassa aurinkoisessa säässä yleisön kannustamana. Kyseisten ikäsarjojen mestaruuskisat kulkevat nimellä Rollot ja niihin pääsevät vain kuuden eri lajin aikarajoja alittaneet uimarit. KUS:ia edusti Lucas Girod kuudessa lajissa sarjassa P12 sekä Elis Luomala viidessä lajissa sarjassa P13.

Girod onnistui uimaan itselleen viisi mitalia: kaksi ikäsarjan mestaruutta lajeissa 50 PU ja 100 VU ja kolme pronssimitalia lajeissa 400 VU, 100 SU ja 200 SKU. Lisäksi Girod oli sijalla 15. 100 RU. Elis Luomala ylsi kauden parhaimpiin suorituksiinsa katkonaisen kauden jälkeen ja oli neljäs 100 VU, yhdeksäs 100 SU, sijalla 16. 100 RU, sijalla 20. 200 SKU sekä sijalla 34. 100 PU.

Uimarit menestyivät hyvin, vaikka valmistautuminen oli haastavaa Vesiveijarin kuuden viikon pituisen huoltotauon takia. Onneksi pääsimme Kannukseen harjoittelemaan 40 km päähän. KUS oli kisojen mitalitaulukossa sijalla 7/21 ja seurapistetaulukossa sijalla 18/40.

Rollo-leirillä hauskaa tekemistä ja yhdessäoloa yli 1000 uimarin seurassa

Rollo-kisojen jälkeen järjestetään myös kolmen päivän pituinen Rollo-leiri, jonne osallistui yli 1000 uimaria. Leiriläiset saavat uida 50 VU matkan kisa-altaassa sekä osallistua erilaisiin aktiviteetteihin. KUS:in uimareista Alfons Luomala ja Tara Maunula osallistuivat 50 VU ja saivat kokea äänekkään kannustuksen sekä ulkoaltaassa kisailun. Rollo-leirillä uimarit ovat tutustuneet muiden seurojen uimareihin, osallistuneet viestikarnevaaliin, seikkailleet kiipeilypuistossa, oppineet street-dance:iä, kisailleet hyppyaltaan temppuradalla, oppineet taitouintikuvioita, pelanneet minigolfia sekä osallistuneeet Rollo-diskoon.