Kokkolan uimaseuran Akatemia-ryhmän uimari Teea Jestoi osallistui viime kesänä kaksiin nuorten arvokisoihin

29.10.2023

Kokkolan uimaseuran oma kasvatti Teea Jestoi osallistui viime kesänä heinäkuun alussa nuorten EM-kisoihin ja syyskuun alussa nuorten MM-kisoihin. Aikarajat näihin kilpailuihin hän alitti keväällä Helsinki Swim Meetissä. 



Nuorten EM-kisat uitiin Serbian Belgradissa 4.-9.7. Teean päälaji kisoissa oli 50 ru, minkä lisäksi tarkoituksena oli uida myös 100ru ja 50pu. 50 ru uitiin kisojen ensimmäisenä päivänä. Teea eteni alkueristä ajalla 32,36. Välierässä aika 32,90 ei enää riittänyt jatkoon. Muut lajit jäivät valitettavasti väliin Teean sairastuttua, mutta kisoista saatiin kuitenkin tärkeää kokemusta ja pohjaa tuleviin arvokisoihin. 


Syyskuun alussa 4.-9.9 järjestettiin nuorten MM-kisat Israelin Netanyassa. Näissä kisoissa Teean lajivalikoimassa olivat 50ru, 50pu sekä 50su. Myös näissä kisoissa oli sairastelut huolena. Teea kuitenkin ui kaikki ilmoitetut lajit ja sai valtavasti kaivattua kokemusta kansainvälisistä arvokilpailuista. 


Teean itsensä mielestä tärkeintä näissä kansainvälisissä kisoissa on päästä kisaamaan muiden huippujen kanssa sekä näkemään mitä muut tekevät. 


Teea harjoittelee Akatemia-ryhmässä kuusi kertaa viikossa ja lisäksi hänellä on Keski-Pohjanmaan Urheiluakatemian harjoituksia kolme kertaa viikossa, joista kaksi on punttiharjoituksia.  Teean valmentajina toimivat Ilona Isoaho, Heini Nissinen ja Janne Saraluhta. Lisäksi Teealla on ympärillään harjoitusryhmä, joka on Teealle omien sanojensa mukaan tärkeä, sillä se vie eteenpäin eikä yksin jaksaisi harjoitella. 


Tällä hetkellä Teea on B-maajoukkueen kanssa Norjan Stavangerissa North Sea Swim Meetissä. Viikon päästä Teea matkustaa Kokkolan uimaseuran kanssa kilpailemaan Espoonlahteen Grand Prix-kilpailuihin.



Teea valmistautuu 50ru välierän starttiin Serbian Belgradissa.
Kotikatsojat bongasivat Belgradin kisojen katsomosta tuttuja, kun Teean vanhemmat olivat yllätyksenä lentäneet paikan päälle kannustamaan. (kuva otettu televisiolähetyksestä)