KUS-GSS hade toppen veckoslut i åldersmästerskap i simning

28.12.2023

Gamlakarleby simsällskap deltog 8.-10.12.2023 i åldersmästerskap i simning för 12-15-åriga flickor samt 13-16 åriga pojkar i Jyväskylä. En dryg månad tidigare ordnades kvaltävlingar till åldersmåsterskapet, där Emma Girod, Lucas Girod, Elis Luomala samt Eemil Sytchak lyckades klämma in sig inom de 16 snabbaste i sin åldersklass och kunde delta i helgens final. I åldersmästerkapet deltar de 16 snabbaste simmarna i individuella grenar samt de 8 snabbaste stafettlagen.

Tävlingarna inleddes på fredag med 800 frisim för Emma och 100 bröstsim för Elis. Emma fick en bra start på tävlingen och simmade ett nytt personligt rekord. Det blev även personligt rekord på 400 frisim på söndag för Emma. På fredagen simmade Elis in sig på en 4. plats, bara 0,29 sek från medalj.

På lördagen hoppade också Lucas och Eemil i bassängen. Lucas kammade hem 3 guld på lördagen i 100 och 200 frisim samt 100 fjärilsim och 2 silver i 400 frisim och 100 ryggsim på söndagen i klassen pojkar 13.

Eemil hade många fina sim och nådde två poängplatser. Elis hade lagt egen målsättning på medalj. På lördag blev det en 4. placering till på 100 fjäril och två poängplaceringar, men söndag kväll löpte 100 ryggsim perfekt och det blev en silvermedalj i klassen pojkar 14.