LRSM Vaasa 15-18.12.2022

13.1.2023

Vaasassa järjestettäviin lyhyen radan Sm-kilpailuihin rikkoi seurasta aikarajat seitsemän uimaria SM-sarjaan ja kuusi uimaria NSM-sarjaan. Kisat uitiin 25m:n altaalla. Kisoihin lähetettiin yleiseen sarjaan: Veera Lahtinen, Wilma Lakanen, Jere Kotomäki, Hugo Mattola, Jesse Anttila, Teppo Jestoi, Antti Korri ja NSM-sarjaan Tuulia Harju, Teea Jestoi, Ville Ikola, Lassi Lahtinen, Riku Määttälä ja Visa Nissinen. Valmentajina kisoissa toimivat Ilona Isoaho ja Heini Nissinen. SM- sarja on yleinen sarja naisille ja miehille. Nuorissa ikäsarjat ovat T17 ja P18. Joukkue oli mukavan kokoinen, peräti 13:sta "kussilaista" starttasi kisarupeaman aikana.

Koska kisat pidettiin Vaasassa oli kulkeminen helppoa. Uimareita tuli ja meni neljän päivän aikana. Pitkästä aikaa saimme kisoihin myös kolme viestijoukkuetta. Kisaviimeistelyt aloitettiin hyvissä ajoin tavoitteena saada yksilölliset valmistautumiset jokaiselle uimarille kisoihin. Saimme jälleen arvokasta tietoa siitä, miten kunkin kohdalla on hyvä toimia. Valmentajat kuuntelivat uimareiden omia ajatuksia tarkalla korvalla.

Alkusyksy rakennettiin pitkälti runsaan kisailun varaan. Starttien kautta päästiin hiomaan itse kisasuorituksia sekä kisatilanteissa, että sitten taas harjoituksissa. Syksyn pääkisa onnistuikin sitten tuottamaan ennätyksiä, kauden parhaita uinteja ja ihan ennätysten pinnassa pyörimistä. Myös sijoitukset olivat hyviä ja pitkästä aikaa seuran uimari ylsi kaksi kertaa finaaliuinteihin! Teea Jestoi sijoittui B-finaaleissa 50 ru sijalle 3 ja 100 sku sijalle 2. Parhaimmasta sijoituksesta vastasi Teea Jestoi palaamalla ennätysuinteihin T17-sarjassa 50 rintauinnissa saavuttaen sijan 6. Riku Määttälä kauhoi poikien parhaan sijoituksen uimalla P18-sarjassa sijalle 15 vinstan vapaauinnissa. Kun tarkastellaan sijoituksia puhtaasti omassa ikäluokassa, ylsivät kaikki uimarit Suomen kymmenen ja viidentoista parhaan joukkoon. Suurimman tyytyväisyyden tunteen koutseille toi ennätyssuuri joukkue, jossa jokainen omista lähtökohdistaan teki upeaa työtä!

Tuloksia
Laji - aika - sijoitus sarjassa - sijoitus omanikäisissä
SB= kauden paras aika, PB= oma ennätys

Jesse Anttila

50 vu 24.66 SB sijoitus yleinen sarja 43./ omanikäiset 7.

Tuulia Harju

50 su 30.32 sijoitus nuorten sarja 10./ omanikäiset 6.
100 su 1.07.89  18./ 7.
100 vu 1.01.60  46./ 12.
50 pu 30.17 PB 34./ 11.
50 vu 27.46  24./ 9.

Ville Ikola

50 vu 25.33  sijoitus nuorten sarjassa 33./ omanikäiset 9.

Teea Jestoi

100 ru 1.13.05 SB sijoitus nuorten sarjassa 9./ omaikäiset 4.
50 su 30.64  14./9.
50 ru 32.60 PB  6./ 3. -> swim off 32.40 PB -> B-finaali 32.53 sijoitus 3.
50 pu 28.83 PB 11./ 7.
100 sku 1.06.92 SB 10./ 8. -> B-finaali 1.05.37 PB sijoitus 2.

Teppo Jestoi

50 ru 32.02 SB, sijoitus yleinen sarja 59./ omanikäiset 6.
50 su 28.97 SB 48./ 5.

Antti Korri

50 pu SB 29.54, sijoitus yleinen sarja 67.

Veera Lahtinen

50 PU 30.65 SB, sijoitus yleinen sarja 93./ omanikäiset 6.

Wilma Lakanen

50 su 31.22 SB, sijoitus yleinen sarja 47./ omanikäiset 6.
100 su 1.09.76  52./ 8.
50 pu 30.38  83./ 7.
100 pu 1.08.89  50./ 5.

Jere Kotomäki

50 ru (sairas)
50 su (sairas)
50 pu SB 27.14  sijoitus yleinen sarja 57./ omanikäiset 3.

Lassi Lahtinen

50 RU 32.02, sijoitus nuorten sarja 39./ omanikäiset 12.
100 RU 1.12.53, 40./ 11.

Hugo Mattola

100 su 1.03.52  sijoitus yleinen sarja 43./ 2.

Riku Määttälä

100 vu 53.84 PB sijoitus nuorten sarja 18./ omanikäisissä 5.
50 su 28.88 PB 24./ 7.
50 vu 24.49 SB 15./ 4.
200 vu 2.02.21 PB  18./ 6.
50 pu 26.95  25./ 10.

Visa Nissinen

200 SU 2.17.43 sijoitus nuorten sarja 18./ omanikäiset 6.

Tuulia Harju, Lassi Lahtinen, Teea Jestoi, Riku Määttälä DSQ
(joukkue tuli maaliin ajalla 1.54.27, jolla olisi saavutettu sijoitus 11. joukkueen ennätyksellä)
4x 100 skuv P18
14. Visa Nissinen, Lassi Lahtinen, Riku Määttälä, Ville Ikola 4.10.23, joukkueen ENNÄTYS