SM- ja NSM- kisat Porissa 15.-18.6.2023

3.7.2023

Kokkolan uimaseuraa edusti kahdeksan uimaria Porissa järjestetyissä suomenmestaruuskisoissa. Kaikkiaan vaadittavat aikarajat oli rikkonut yksitoista Akatemia-ryhmän uimaria. Kokkolan uimaseura oli nimennyt joukkueeseensa kahdeksan uimaria:

Tuulia Harju, Ville Ikola, Teea Jestoi, Lassi Lahtinen, Veera Lahtinen, Wilma Lakanen, Riku Määttälä sekä Visa Nissinen.

Porissa kilpailuiden järjestelyt olivat erilaiset, sillä kilpailualtaana toimi Porin keskustan uimahalli ja verryttelyaltaana Maikkalan maauimala. Hallin ja maauimalan välillä liikennöi sukkulabussi, millä uimarit pääsivät helposti kulkemaan. Tämä kuitenkin vaati joukkueelta hyvää suunnittelua. Onneksi säät hellivät urheilijoita ja maauimalassa verryttely oli suorastaan mahtavaa auringon porottaessa kirkkaalta taivaalta.

Itse suomenmestaruuskilpailua varten Akatemia-ryhmä on tehnyt pitkäjänteisesti töitä koko kevään ajan. Kevään aikana uinnissa kilpaillaan pitkällä radalla (50m). Koska kotihalli ei täytä tätä vaatimusta, on keväällä etsitty uimareille kisoja, joissa pääsevät ottamaan tuntumaa pitkästä radasta. Jokaisen uimarin omista lähtökohdista oli asetettu kisoihin tavoite. Osalla uimareista oli kevään aikana haasteita kisoihin valmistautumisessa.

Joukkueen parhaimmista tuloksista vastasivat Teea Jestoi ja Riku Määttälä. Teean paras sijoitus oli 50 ru naisten A-finaalin 4. ja 100ru naisten A-finaalin 8. Riku Määttälä 50 vu nuorten P-18 sarjassa 6. ja miesten B-finaalin 16.

Seuraavassa Kokkolan uimaseuraa edustaneiden uimareiden tuloksia. Alla linkki tarkkoihin tuloksiin ja loppusijoituksiin. Huom! Linkin takana olevat tulokset eivät erittele nuorten suomenmertaruuksien sarjan sijoituksia erikseen vaan on ainoastaan aikuisten sarjan tuloksia.

Teea Jestoi   50 RU: alkuerät 32.11(PB) Naisten A-finaali 32.54, sijoitus 4.

100 RU: alkuerät 1.13,99 (PB), Naisten A-finaali 1.14,21, sijoitus 8.

50 PU: 29.49

50 SU: 31.27

50 VU: 28.38

Riku Määttälä   50 VU: 24.54 (PB), sijoitus nuorten 6. ja aikuisten B-finaalin 16.

200 VU: 2.07,45

100VU:  55.65

50 PU: 27.97

Ville Ikola 50 VU: 25.91 (PB)

Wilma Lakanen 100 SU: 1.14,38 (SB)

50 SU: 33.17 (SB)

50 PU: 31.32 (SB)

100 PU: 1.11,87