Speedo Swim Meet 8.-9.4.2023, Helsinki

30.4.2023

Pitkäperjantaina Kokkolan uimaseuran yksitoista Akatemian edustajaa suuntasi kulkunsa Helsinkiin. Aikarajat alittaneeseen joukkueeseen kuuluivat Emilia Härkönen, Veera Lahtinen, Maiju Rajaniemi, Salla-Maaria Kauppinen, Teea Jestoi, Tuulia Harju, Jesse Anttila, Visa Nissinen, Lassi Lahtinen, Riku Määttälä ja Ville Ikola. Lauantaina ja sunnuntaina (8.-9.4.2023) Helsingin Mäkelänrinteen uintikeskuksessa käytiin kansainvälinen Speedo Helsinki Swim Meet-kisa. Tähän arvostettuun kansainväliseen kisaan osallistui kaikkiaan 650 uimaria kahdeksasta eri maasta. Kilpailu oli jaettu kahteen osioon, A- ja B-flighteihin. A-flightissa uivat alkueriä 30 ja 40 nopeinta uimaria riippuen lajista. Myös illan finaaliuinnit kisattiin kahdessa osassa. Kokkolan uimareilla oli kisassa yhteensä 37 starttia.

Akatemian uimareiden kilpailun tuloksena oli 10 henkilökohtaista ennätystä (PB), yhdeksän kauden parasta uintia (SB), kaksi b-finaalipaikkaa sekä upeasti yksi NEM- (nuorten Euroopanmestaruuskilpailun) ja nuorten MM-aikarajan alitus. Tällä hetkellä kautta suunta näyttää oikein hyvältä. Uimarit kävivät viikkoa ennen kisaa hakemassa tuntumaa vinstan radalle Vaasan Kvarken Gameseissa. Moni pystyikin parantamaan tulostaan ja tekemistään viikon takaisista uinneista.

B-finaaleissa uivat Visa Nissinen 200 su sijoittuen kahdeksanneksi ajalla 2.23.22 ja Teea Jestoi 50 ru uiden B-finaalin voittoon ajalla 32.44. Samalla Teea saavutti NEM- ja nuorten MM-aikarajat!

Kokonaisuudessaan kilpailuista saatiin arvokasta tietoa uimareiden kunnosta tällä hetkellä, sekä kokemusta kansainvälisistä uintikilpailuista. Tästä on hyvä jatkaa kohti kauden pääkisoja eli Suomen mestaruuskilpailuita, jotka kisataan Porissa kesäkuussa viikko ennen juhannusta.

Teean kilpailukausi jatkuu sen jälkeen vielä heinäkuussa NEM-kilpailuilla Serbiassa Belgradissa.